När jag är väldigt ledsen…

2

Här kommer några tips, (en del av dem förmodligen oväntade) på vad du kan göra när du är riktigt låg.

För ingen av oss, vad vi än gör, och hur bra vi än har det, (och ingen har ju det f.ö. bra hela tiden) kommer undan ledsnad, känna att livsgnistan är svag, eller slåss mot känslor av misslyckande och bitterhet…

Själv har jag befunnit mig i en svacka de sista dagarna, som dock verkar vända nu. En del av detta känner du garanterat igen, men några förslag är kanske oväntade. Ta gärna del av tipsen nedan, och skriv dina egna råd i en kommentar om du vill!

 1. Prata med någon man litar på, och tycker om. Så ofta det lyfter, ger perspektiv, och för in värme i en själ som är frusen!
 2. Gör någonting, som syns eller känns. Ibland är det faktiskt skönt att sätta på dammsugaren, eller tvättmaskinen, särskilt om man känner sig kraftlös. Eller ta en promenad. Man blir kanske inte gladare, men har i alla fall gjort något. Men när jag är riktigt låg, då är det något av nedanstående som hjälper bäst:
 3. Bara vara, i det som är. Inte kämpa emot alla känslor. När jag är i det stadiet är jag ofta så ledsen att jag inte orkar göra någonting. Förutom att:
 4. Bygga bo i sängen. Så kallar jag det när jag kryper ner mitt på dagen, med vatten och högar av näsdukar jämte. Gärna lugn meditationsmusik i lurarna. Ser till att jag får vara ostörd, och gråta ut.
 5. Ger mig själv healing. Ofta med överraskande bra resultat!
 6. Bada, om det är sommar. Det hjälper alltid för stunden. Kroppen, och sinnet blir lättare i vattnet, helt enkelt.

I nästa inlägg kommer jag berätta mer om hur du kan ge dig själv healing. Till dess; en stor KRAM till dig, och glöm inte att vara snäll mot dig själv! Mitt förmodligen viktigaste råd, alltid, alla gånger.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Hillevi Grändeby den

  Bra tips! Att fundera över vad man kan vara tacksam för är också bra❤️

  • andlighetinarheten den

   Verkligen, tacksamhet är ofta underskattat, det gör under. Tack för tips!

Lämna en tanke