Fler humörhöjare!

0

Två inlägg bakåt gav jag tips på hur du kan vända ditt humör om du vaknat på fel sida, eller något tråkigt hänt. Gå gärna tillbaka och läs om du inte gjort det, speciellt ett av dem är ovanligt;)

Hur som helst avslutade jag inlägget med löftet att ge lite fler tips i samma anda, samt ett skruvat, men BRA råd, om man lyckas, vid konflikthantering. Trevlig läsning😊

Hurra, vad jag är glad? En bra stretch blir den här posen i alla fall

Fake it til you make it Det är inte alltid det funkar, men det kan göra det. Alltså att låtsas som om man var glad. Och allvarligt talat, vad skulle du göra då? Gå på träningspasset? Sminka dig lite extra? Bjuda kollegorna på oväntad fika? Höra av dig till väninnan och bestämma tid för träff? Listan kan göras hur lång som helst på den lilla extra ansträngning vi ofta gör, för både oss själva och andra, när vi mår bra och känner oss fulla av energi. Om du bara gör några saker en trist dag kan det räcka för att må bättre. Och andra gånger räcker det  för att vända på hela skutan!

Ring någon Och det ska inte vara någon du kan vräka ur dig allt elände över, utan en släkting du inte pratar med så ofta, eller en bekant, någon där det krävs att du är lite artig och formell. Även om du vill svara att allt är åt helvete när du får frågan, så säger du något i stil med ”Det knallar på” och sedan frågar du hur hen har det?

Även om du helst inte ska ringa din suraste moster, kanske du efteråt upptäcker att det var vilsamt att lyssna på någon annans bekymmer. Eller att du har det ganska bra när allt kommer omkring, och att det var skönt att äntligen ha ringt det där samtalet. Eller började du berätta om något ur ditt liv, något som faktiskt är bra, och blev på bättre humör? Grattis i så fall, ibland kan det vara så lätt att skifta sin vibration!

Gör något för dig Beställ parfymen du vill ha! Eller boka en tid hos frisören. Ta dig tid att gå till Bibblan, och låna en hög. Även om du för tillfället skulle vara så nere att du inte bryr dig, vet du att det kommer en dag när du njuter av att vara snygg i håret, eller ha en bra bok till hands. Gör du något du skjutit på ett tag kan du dessutom bocka av det på att göra-listan!

Vila från sociala medier   Ja,  varför inte? Du slipper sucka olyckligt (eller irritera dig) på harmoniska och lyckliga inlägg.  Är du som de flesta andra tänker du förmodligen med jämna mellanrum att du borde logga ut oftare. Och tada – nu är du off, på alla plan! Var inte förvånad om en skön känsla infinner sig här.

Och sist men inte minst; Ett  råd som gavs i en kurs gällande konflikthantering (på BUP) som jag och min man gått:

 Detta kan användas av två personer som lätt och ofta börjar bråka. Som du och din partner, din tonåring, eller mamma. För att det ska vara användbart i hetlevrade situationer har ni kommit överens om denna strategi innan, och exakt vad ni ska göra då. Här är det centrala nämligen att bryta konflikten i början, så att den inte eskalerar, utan upphör eller förs under sansade former.

Jag har ingen lust att bli ovän, jag var ju glad innan!

Så i det ögonblick ni börjar bli upprörda, behöver en av er lägga märke till att ”Ajaja, nu börjar det blåsa upp till storm här”…och sätta stopp genom att t. ex:

Gå i väg! Ofta räcker det faktiskt med att gå ut ur rummet, nedför trappan eller ta en sväng ut i trädgården för att komma till sans. Egentligen vill vi oftast inte bråka genom att tappa kontrollen och gapa, eller gaffla med någon i tjugo minuter, särskilt inte när ingen lyssnar på den andra, och ni har gjort det många gånger förut. Behöver ni reda ut något kan ni försöka en stund senare, i ett mer sansat utgångsläge.

Men – man kan också börja prata om något helt annat! Här är det som sagt viktigt att ni båda är med på det, och har kommit på vad ni ska prata om i förväg. Det kan vara t. ex. vad ni ska äta till middag, eller vad ni tyckte var bäst med filmen ni såg nyss. Men håll det med fördel enkelt, inte något ni brukar tjafsa om😉

Det sista tipset har vi aldrig lyckats med,  men jag ler alltid när jag tänker på det

När rösterna blir högre och ni argare, och identifierar detta…DÅ ska ni avbryta OCH ta några danssteg ni kommit på innan. Gör detta i någon minut.

Vi tycker ju så mycket om varandra – egentligen

Nu tackar jag dig som läste, och önskar dig en riktigt fin söndag😊

För dig som är intresserad: Missa inte min otroliga rabatt på healing, vägledning och Soul Realignment®- läsningar, som gäller för bokningar t. o. m. 4 november!! Det kan du läsa mer om i förra inlägget “Fantastiska erbjudanden” och på min hemsida som du länkas till här:

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke