Tvärtom-dagen

0

Hoppas att du en fin start på dagen! Om inte, kan du kanske vända på det efter att ha läst detta inlägg; att göra en tvärtom – dag. Och vad är det då? Jo, du ska göra minst tre saker tvärtom mot hur du brukar göra dem!

Vad kan du göra för nytt i dag?

Och det måste inte vara stort. Om du är en inpräntad vanemänniska, är det tvärtom bra om det är smått. Det kan vara så enkelt som att gå upp på andra sidan av sängen, eller dricka ditt kaffe ur temuggen. Nu kanske din invändning blir: “Vilket trams, jag skulle aldrig dricka kaffe ur min temugg, och vad skulle det förresten göra för skillnad?!” Hurra, för det är precis det jag vill åt: du ska göra sådant du inte brukar göra! Plus att det gör skillnad!

Om du kan tänka dig att göra något större tvärtom, kan det t. ex. vara:

Att handla maten i en annan affär. Är det bara i dag gör det förmodligen inget om det blir en aning dyrare, eller är lite längre att åka. För vem vet, du kan hitta en ny favoriträtt i frysdisken, eller träffa din gamla klasskompis i kassan.

Välja att inte dras in i en konflikt

Är det nästan alltid du som tar konflikterna med barnen hemma? Eller kan du inte låta bli att gå i gång när din partner gnäller, eller säger något dumt? Prova att gå undan när det drar ihop sig…Om du har svårt att argumentera för varför, låtsas som att du fick, eller kom på att du måste ringa ett viktigt samtal. Gå sedan in i sovrummet, eller ner i tvättstugan och…andas djupt, andas ut!

Jag hörde inte det där han sa…tralala…
Många konflikter kan med fördel kvävas i sin linda

För ärligt talat, hur kul är det att bråka? Och när du kommer tillbaka efter en liten stund, kan vara så att allt har löst sig, eller är lugnare. Kanske är åtminstone du lugnare, och det är just det centrala här: Att upptäcka att du kan välja att reagera på ett annat sätt än det du är van vid.

Att strunta i att oroa sig för något

Är du som jag i det här avseendet har du lätt för att oroa dig. Och vanedjur som vi är, är vi alltför ofta slavar under våra egna vanor. Det är ju därför det är så bra att bryta sig loss – även om det bara varar några minuter . Så när du börjar tänka på kriget, eller något som tynger dig kan du tänka “Precis just nu vägrar jag att oroa mig! För det gör ingen som helst nytta“!

För så är det ju. Det hjälper inte en enda person i Ukraina, eller någon annanstans, om du blir deppig och dyster. Däremot kan du välja att göra något konstruktivt åt eländet genom att swisha en liten peng, eller kolla avlagda kläder i förrådet.

Är du som de flesta andra tror du inte själv på dina nya tankar när du tänker dem första, andra eller tredje gången…. Du försöker, men det känns inte äkta. Det är inte du att tänka så, du är inte sån…Okej. Men då är kanhända lite variation på sin plats? Och det gör inget om det känns krystat, eller fejkat. För det viktiga är att du sår ett nytt frö bland dina ingrodda tankar och vanor.

Med en intention kan du komma mycket längre än du tror! För – utan en intention kommer du ingenstans.

Eftersom du planterar du något nytt i ditt liv. Även om egot protesterar här (vi är nästan alltid rädda för förändring, eftersom det är oförutsägbart och egot strävar alltid efter att hålla oss skyddade från okända faror (även när det inte är faror;) Ganska gulligt, eller hur?

Även om det är en väldigt liten grej du gör, så…en ny tanke får hjärnan att piggna till, forskningen har t. o. m. visat att det skapar nya stigar i hjärnan! Hur fantastiskt är inte det?! De är visserligen små, men varje gång du går på din lilla stig (i det här fallet tänker eller gör nytt och/eller tvärtom) förstärker du den! För en ny tanke eller handling visar att du kan även välja att tänka andra nya tankar! Du kan göra fler saker på ett annat vis! Du kan välja att reagera på andra sätt, i andra situationer! Och om du låter det breda ut sig, kommer det att förgrena sig till fler delar av ditt liv.

Tänk om jag inte skulle stressa mer i dag? Och inte i morgon heller…

Tänk om du skulle gå in i en annan klädaffär än din vanliga nästa gång du är ute efter en tröja? Eller resa dig från soffan, och ta med din fåordige tonåring till Mc Donalds en kväll? Skulle hon/han aldrig visa sig där med dig? Kör en DriveThru. Kan bli inkörsporten till ett fint samtal, eller en ny kär vana!

Burgare, upplyst av månens sken (alt. gatlampornas;) Inte dumt…

Om du tänker nu “Okej, fint skrivet, men sorry, jag tror inte att mitt liv kommer förändras för att jag handlar maten på Ica Maxi en dag”.

Så invänder jag: Det skulle ju vara minst TRE saker! OCH, du ska fortsätta med det om du vill ha en verklig förändring. Det måste inte vara tre saker för jämnan, och det är ingen katastrof om du hoppar över en dag, eller två ibland. MEN, som sagt, det kan vara pyttegrejer.

Kommer du inte på något, kan du tänka en tanke du aldrig tänkt förut! Den kan vara så enkel som “Jag har aldrig varit i Portugal” – (om du inte har det, vill säga) eller “Jag älskar hela världen” – även om du inte gör det.

Det här har jag aldrig gjort förut – tänk om det blir en ny favoritgrej?!

Några inlägg bakåt har jag skrivit om hur du kan skifta din vibration, eller med andra ord, ditt humör eller stämningsläge, gå tillbaka och läs dem om du inte har gjort det, och tyckte om detta:)

Nu önskar jag dig en bra TVÄRTOM – dag och tackar för mig!

Blir du nyfiken på mig, och mina tjänster länkas du till min hemsida här:

Hem

Varmt välkommen till min värld!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke