Bli glad- listan!

0

Det är lätt att tänka att det som gör oss glada är roliga saker med fart i, som t. ex. att träffa en vän eller gå på konsert, och att det som gör oss lugna är stillsamma aktiviteter som att vara ute i naturen, eller meditera. Och visst kan det stämma!

Pulsen går ner när jag mediterat, och jag är glad när jag ska träffa en vän.

Men när jag häromdagen gjorde en lista över vad som faktiskt gör mig glad blev jag lite förvånad, därav detta inlägg. För på min Bli glad-lista står det bl. a:

Lägga mig tidigt, och hinna läsa i sängen. Eftersom det fyller mig med glädje när jag skapat tid för mig på kvällskvisten, och öppnar en bra bok. Och jag är ofta piggare nästa dag, absolut en bonus!

Att släppa ut kaninerna i deras hage. Vi har kaniner i trädgården, och det bästa med det tycker jag är att släppa ut dem. Jag brukar dessutom ofta stå kvar och titta på dem när de springer runt, nosar på allt och inget och tar glädjeskutt! Definitivt en stillsam aktivitet (för mig;) men den fyller mig med glädje!

Visst mår man bra av djur? Och Sötnos här blir glad när hon får gräva:)

Att säga snälla och peppiga saker till mig själv. Att tänka är inte direkt att hitta på något kul. Däremot fyller konstruktiva och fina tankar på med glad energi.

Jag har ännu inte gjort en Skapa lugn- lista, men när jag funderade runt det kom inte bara saker som mindfulness och regelbunden meditation upp, utan även att ta tag i saker som behövs göras.

Att ringa Försäkringskassan och putsa fönster skulle kunna stå på min lugna lista. På tal om lugn, måste jag snart börja med frukosten för att inte bli sen, och därmed stressad.

Stöket i köket…Visst blir man lugnare av ordning?

Jag hoppas att du får en fin fredag, och om du vill, tänk gärna till: Vad skulle det stå på din Bli glad- lista? Kanske är det andra saker än du tror?

En annan sak du kan göra om du blir nyfiken på vilken sorts testklienter jag söker just nu, till ett otroligt pris, är att läsa förra inlägget här, eller gå in på min hemsida som du länkas till nedan, och ta del av sista blogginlägget där. Kram!

Hem

Ett spännande program inom Soul Realignment, som du är välkommen att testa om du vill uppnå ett mål
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke